Ett halvår senare hittar yogafröken till bloggen igen.

Det har även nu runnit mycket vatten under broarna det senaste halvåret.

Jag har fått uppleva magiska saker, höga berg och djupa dalar.

LIVET.

Men varför längtan till bloggen kom just ikväll var när jag gick igenom mitt foftalbum i min mobil,  insåg jag att jag just den här helgen fått umgås med mina ankare.

Ni som hört min föreläsning vet vad jag menar. ANKARE. Vänner eller familj som du omsorgsfullt valt ut att ha som ankare i ditt liv.

Personer som du vördnadsfullt bestämt dig för att vad de än säger, hur de än försöker putta dig framåt eller hålla dig tllbaka, så gör de det med kärlek. De vill alltid ditt bästa.

Ni som hört min föreläsning vet också att jag berättar om min granne Margareta.

Min Margareta som ringer till mig och ber mig putsa hennes fönster, bara för att testa av mig om jag klarar säga nej eller inte.

Just den här helgen fick jag umgås med Margareta och hennes man Mikael både lördag och söndag.

LYCKA!!!

I lördags kväll var jag och min Magnus (mitt starkaste  ankare när det blåser i livet)bjudna till Skalkarike, byn jag bodde i förut för en ciderprovning med en fantastisk middag ihop med ytterligare två av mina ankare. Josefin och Simon.

Mina vänner, som det sista åren stått upp för mig i vått och torrt. Som suttit i väntrum på akuten när jag var som sämst i min utbrändhet. Som hämtat barn och kvarglömda bilar när mamman fått lämna skidbacken i ambulans med panikångest. Som kärleksfullt men bestämt sagt ifrån. Karin, det räcker nu. Lägg ner. Du orkar inte längre.

Förutom mina helt enastående föräldrar och mina syskon har jag de här fem hjältarna att tacka för SÅ mycket i mitt liv.

Det jag försöker förmedla är, fundera en stund på vilka DINA ankare är i ditt liv.

Vilka kan DU omsorgsfullt välja ut att ha närmast ditt hjärta och be dem att med kärlek putta dig framåt eller hålla dig lite tillbaka när du behöver.

Vilka kan DU välja ut som du VET att de bara ser DITT bästa och därför utan att du blir arg eller förnärmad kan ge dig både råd kloka ord och kritik, för de gör det av kärlek.

Vilka kan DU sätta närmast dig och ha som en skyddande mur när livet blåser?Vilka kan DU utse som ankare på DITT skepp?Som stadigt håller fast båten i stormar och som hjälper till att blåsa vind i seglen när du behöver?

Den vackraste gåvan vi kan ge någon annan är att ta emot deras hjälp. Att få en annan människa att känna sig uppskattad och behövd. Men om du alltid kan själv, om du alltid är den som hjälper alla andra, då förnekar du faktiskt många runt dig den vackraste gåvan. Att tillåta dem att hjälpa just dig.

 

Att ta emot – är lika vacker som att ge.

Ha en fantastisk måndagskväll.

Kram

Yogafröken