Ligger i sängen med min dator i mitt knä och mitt hjärta svämmar över av känslor. Jag är så fylld av allt jag fått uppleva och vara med om under två dygn med de fantastiska kvinnor som delat detta retreat på Skalkariket.

När jag själv fick uppleva yogans och meditationens magi för första gången uppstod ren och vacker kärlek.Jag knockades av den starka våg av känslor som dundrade in innanför mina murar. Just där och då fick jag uppleva det flera av mina deltagare fått uppleva här i helgen. Jag har fått gå varsamt bredvid dem och hålla dem i handen. Jag har påmint mig själv flera gånger den här helgen om hur vackert men skört livet är. Hur stark längtan som finns inom oss är. Att vi bara måste våga öppna upp. Våga gå den där okända stigen.Lita på att det kommer någon och håller oss i handen – vad som än händer.

Just nu har jag Sonja Alden i mina hörlurar. Just nu berör hennes texter mig. Ikväll är det DU FÅR INTE som går på repeat. Den texten kom till mig på Mallorca. Vi hade en deltagare som var väldigt lik Sonja Alden och då bad Tomas ( den enda manliga modiga deltagaren i gruppen med 12 tjejer)mig spela något av Sonja till meditationen. Där kom den texten att bli en av mina favoriter. Den handlar om att våga riva murar men också välja vem du släpper in.

Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Den kan omsättas till alla dina relationer. Vem släpper du in ? Och inte?

För vem slår du knut på dig själv ? Vem kämpar du för att behålla i ditt liv? Vem tar och vem ger energi?

Vem lämnar dig alltid ledsen och ensam och vem fyller dig med värme kärlek och bekräftelse bara du ser henne eller honom framför dig?

Vi brukar ju prata om energitjuvar, men i verkligheten vill jag kalla det att vi som tillåter det är energiläckare. Vi ger av vår energi utan att sätta gränser eller stänger av flödet.

Min kloka vän Sussie Norberg brukar säga. Människor gör som dom gör för att dom kan.

Varför tillåter vi det? Ligger ansvaret på mig eller på någon annan för var jag lägger min energi? Tack meditationen för den kunskap du gett mig. Tack min fantastiska Cristina för att du backar mig och visar mig vägen när jag går vilse.

Ikväll känner jag mig precis som den här bilden visar. Stilla, ödmjuk, men full av energi och verkligen som en fri själ med ett öppet hjärta.

Kärlek till er alla.

Kram Yogafröken