Hela mitt liv har jag alltid haft en stark drivkraft och ett behov av att påverka saker och ting i min riktning och framåt. Alltid med siktet högt och med stora tillsynes orealistiska mål. Men det är den jag är. Det är så jag är formad och det är alltid det som faller sig naturligt för just mig.

Men yogan och meditationen har gett mig tillit. Tillit till att livet tar oss dit vi behöver om bara vågar stanna upp och lyssna, att känna , att se var vägen leder. Jag har fått så många nya vänner i yogans värld som guidar mig varje dag. Som ger mig glada tillrop och gläds med mig på min väg men som också vågar rynka på näsan och säga – nej Karin, nu är du ute och cyklar. Hur tänker du nu? Har du tänkt överhuvud taget?

De har lärt sig att jag har bråttom, att jag drivs av en längtan efter något mer, något större , något nytt. HELA tiden.

Andetaget som är det centrala i yogan har lärt mig och lär mig så mycket om mig själv varje dag. Där stannar jag upp, där kan jag njuta av att bara vara här och nu. Uppskatta det som finns runt om mig och det som framför allt finns inom mig.

Mina klasser de senaste veckorna har handlat mycket om just andetaget, det vi kan lära oss i den lilla pausen mellan in och utandning, bara vi tillåter oss att stanna i den en liten stund. Att våga möta de tankar som kommer, den oro som kanske kryper i kroppen. Att lugnt stå kvar och inte fly undan. Att rida ut stormen eller lungt njuta i ett vindstilla landskap.

Men också det egna ansvaret. Imorse la jag ut en bild där jag önskade god morgon samt skrev: skaffa dig en bra torsdag.

Det handlar om det, mindset. Att välja det goda, det positiva det som skänker dig glädje. Men att verkligen göra det på riktigt, det är så lätt att fly. Att omedvetet välja bort det som gör ont och stoppa huvudet i sanden löser inte dina problem. Inga problem försvinner där under mattan som de ofta blir insopade under. En vacker dag kommer någon eller allra helst du själv lyfta på den där mattan och då ligger det kvar en smutsig hög där. Tyvärr. Yogan har lärt mig att möta upp det. Att våga möta den läskigaste personen – mig själv.

Så välj det DU vill ha i ditt liv. Att INTE välja är också ett val. Men VÄLJ.

Själv har jag valt vad min kväll ska innehålla, kl 16 kommer några hockeyföräldrar och hämtar upp mig för avfärd till Tranås och kvalmatch med Oliver och hans lagkamrater.

Så kvällens yogaklass leds av fantastiska Marita. Hon är en ängel, missa henne inte.

Kärlek till er alla

Namaste

Yogafröken