Jag sitter ju dagligen med klienter som brottas med exakt samma dilemman i livet som du och jag. Jag har förmånen att få följa och coacha människor, men behöver självklart även jag guidning ibland.

Jag har förmånen att få testa olika sorters coaching, och får till mig så mycket verktyg som jag kan använda i min vardag för att göra just mitt liv rikare. Mer nyanserat och få tillgång till alla färger på min palett, inte bara vitt och svart som är SÅ lätt att fastna i.

Just nu har jag just metoden SORK hämtad från kbt som lite ledstjärna i min vardag.

Jag är ju en ganska bestämd flicka, kan du känna igen dig i det?

Eller har du formats till den som har svårt att fatta beslut?

SORK hjälper dig att se vad just du har för livsregler som du lever efter och hur de kan hjälpa dig, men också sätta krokben för dig i din vardag.

Och det är ju just de där krokbenen, eller kullerbyttorna i livet som ställer till det för oss. Och därmed skapar stress, och i förlängningen även ängslan och tillslut även ångest.

Livsregler kan du vara medveten eller helt omedveten om, och oftast har de skapats tidigt i ditt liv. Du kopierar dina närmaste förhållningssätt till livet, eller så finns någon specifik händelse som skapat de hos dig?

Så blir just det normen för hur du tänker, tycker och reagerar och agerar i ditt liv.

Jag kallar det för autopiloten, min autopilot tar över och jag agerar helt efter de regler jag faktiskt efter mycket funderande kom fram till skapade redan som 4-åring.

Så när mina känslor tar över, när jag inte längre handlar rationellt, tar helt enkelt min 4-åring över och styr mina handlingar i min nu vuxna 43-åriga kvinnas liv.

Det kan ni nog alla räkna ut hur det ter sig. Och vad det skapar. En 4–åring har inte riktigt den livserfarenheten en 40-årig kvinna behöver för att fatta rationella beslut, eller hur?

Det som ÄR så bra är att jag själv nu coachar mig i min vardag. Ok, Karin, var det 43-åriga Karin eller 4-åriga Karin som fattade DET beslutet. Den kommentaren eller åsikten, var kom DEN ifrån. Min ljuvliga lillasyster har lite samma släng av sleven som jag. Och hon har ett uttryck jag ÄLSKAR; -Vad sa munnen nu?

Som om att den pratar av sig självt, vare sig det kom en groda eller något som förminskade dig själv.

Situation    Vilken situation triggar mig och min autopilot?

Organism   Vilka tankar och känslor uppstår?

Respons      Hur agerar jag?

Konsekvens   Vad blir konsekvensen på detta kort respektive långsiktigt?

OM du vågar ställa dig dessa frågor när det kör ihop sig och skapar stress eller oro i ditt liv och vågar svara ÄRLIGT inför dig själv, så får du snart ett mönster som du själv kan studera. OK, vilka livsregler har JAG skapat i mitt liv egentligen, och HUR påverkar de mig?

Du kan själv välja att resonera med din partner, en vän eller gå till en coach.

För att se om du kan få hjälp att få in mer färg i ditt liv, mer färgskala att spela på. Inte bara svart eller vitt.

Och på så sätt skapa MINDRE stress i ditt liv!!

Har du frågor eller är nyfiken, skicka mig ett mail, så kanske jag kan guida dig i den här övningen.

Ha en fin stressfri kväll.

 

Varm kram

 

Karin

 

www.yogasoulmate.se