YINYOGA & RESTORATIVEYOGA

3 söndagar
Plats: Mariestad men även via Zoom för de som vill.

YINYOGA och RESTORATIVEYOGA i Mariestad Söndagskvällar.

Under tre söndagskvällar kommer vi samlas i mitt hem i Mariestad på Snuggen vid vattnet och gå ner i djupavslappnade yogapositioner under två timmar för att ställa kroppen på reset och fylla på din inre kraft.

Följande söndagar under hösten kommer vi att ses:
13 september 18-20.30.
25 oktober 18-20.30
22 november 18-20.30

Efter varje tillfälle får du med dig en yogaklass att ladda ner från nätet eller som ljudfil att fylla på med mellan de kurstillfällen vi ses. Jag kommer guida dig till att hämta hem dig och låta DINA behov både bli synliga och bli de parametrar som får STYRA dig och DINA val. Detta är MER än en yogakurs, det är en livsresa du gör även på egen hand med mig som handledare mellan de tillfällen vi ses. DENNA kurs kommer även att sändas via ZOOM så du kan närvara hemifrån vart du än befinner dig i landet. Tekniken är en fantastisk gåva som vi numera kan njuta av i dessa tider mer än någonsin. Du ser och hör mig, men inte de andra deltagarna hem till din yogamatta. Vill du alternera mellan att delta fysiskt eller digitalt är det inga problem. Och missar du en söndag får du klassen inspelad och kan njuta av den vid ett senare tillfälle.
Detta är en kurs för DIG, din kraft och för att hylla DIG SJÄLV.

Anmälan till info@yogasoulmate.se eller sms 0709427742.

Det kommer serveras varmt kryddigt te och lite nyttigt tilltugg, vi kommer bli en intim sammansvetsad grupp. Jag kommer vara nära er och ni kommer guidas och coachas hela hösten.

Kursen kostar 995 kr och den kommer matas full med SÅ mycket härligt att boosta just dig med.
Jag är förväntansfull och längtar redan efter kursstart.
Yoga har i västvärlden ökat i popularitet de senaste åren vilket även har medfört att det ploppar upp nya yogastilar titt som tätt. Ibland är det inte helt lätt att veta vad en stil innebär och vad som är skillnaden mellan olika yogastilar. Yinyoga och restorative yoga är två lugnare former av yoga som kan vara svårt att skilja från varandra. Vad är det egentligen som skiljer dem åt?

Vad är yinyoga?
Yinyoga har fått sitt namn av motsatserna yin och yang inom kinesisk filosofi där yin symboliserar passivitet och stillhet och yang aktivitet och rörlighet. Yinyoga är en passiv form av yoga där fokus ligger på att bearbeta kroppens bindväv istället för muskler. Det gör man genom att hålla yogapositioner som försiktigt stretchar kroppen och som hålls en lite längre tid, åtminstone 3-5 minuter.
Yinyogapositionerna utförs alltid sittande eller liggande i ett lugnt tempo samtidigt som man praktiserar medveten närvaro i nuet. Yinyoga kan praktiseras av alla och är ett bra komplement till annan träning och är särskilt bra för dig som är stel i kroppen. Yinyoga mjukar upp kroppen och fyller den med ny energi.

Vad är restorative yoga?
Restorative yoga handlar om att slappna av och låta kroppen vila och förnya sig. Översatt till svenska betyder restorative återhämtande och det är precis vad denna form av yoga handlar om – återhämtning. I denna yogastil är målet att kunna slappna av och släppa taget helt och fullt för att låta kroppen kunna fokusera på att vitalisera sig.
Det uppnås genom behagliga yogapositioner som är helt utan ansträngning för kroppen som hålls i minst sex minuter och upp till 30 minuter. Fokus är att nå en djup avslappning, vilket kan vara svårare än vad man tror. Förutom att slappna av lättare ger restorative bättre sömn och kan motverka olika stressymptom. Precis som yinyogan passar restorative alla och är ett bra komplement till träning och andra yogaformer.
Vad är lika och vad skiljer dem åt?
De båda formerna håller samma lugna tempo men i restorative håller man positionerna ännu längre än i yinyogan just för att man ska få möjlighet att slappna så att kroppen får chans till återhämtning. Det som skiljer yinyogan från restorative yoga är främst aktiviteten – i yinyogan eftersträvas en passiv stretch, medan man i restorative yoga inte stretchar alls – målet är helt enkelt att slappna av.

Gemensamt för de båda stilarna är att man ska ha det så bekvämt som möjligt och det är därför man i yinyoga och restorative använder många yogatillbehör. Man använder bolster, block och filtar för stöd och vanligtvis får man ordentligt med tid för att förbereda inför en yogaposition så man kan hitta en behaglig position som man kan stanna i länge.
Att lägga en lavendeldoftande ögonpåse över ögonen kan fördjupa avslappningen och fungerar även bra som tyngder att vila i händerna. Många yin-och restorativeutövare föredrar en ullmatta som är varm och mjuk att yoga på. Har du inga yogatillbehör hemma kan du använda kuddar, böcker och filtar annars hittar du allt du behöver för att utöva yin-eller restorative yoga här.

Är du ute efter en lugnare form av yoga så utforska de återhämtande effekterna, avslappningen och upptäck de fantastiska fördelarna för kropp och själ som både yin- och restorative yoga erbjuder.
Ser SÅ mycket fram emot att få guida just DIG i dessa yogaformer, vi kommer även njuta av en lång skön guidad meditation efter varje yogaklass.

Kram Yogafröken

 

Kontakta oss:

Sociala Medier

Instagram : yogasoulmate.se
Facebook: yogasoulmate