Att tjuvstarta påsken.

Vad hände med våren?

Tittar ut genom fönstret och det är snö igen ?!

Jag som var så lycklig över att sett de första blåsipporna förra veckan.

För att lyfta blicken tjuvstartade jag påsken i helgen  med ett laxrecept från nya tidningen buffe.

Så vill DU också njuta av en vårig lax, så kommer det här:

400 g fryst tinad bladspenat
1  riven vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk finrivet citronskal
salt
svartpeppar
500 g laxfilé utan skinn
1/2 tsk salt
1  förp kyld smördeg (à ca 250 g)
1/2 dl basilikapesto
1  uppvispat ägg

Sås

2 dl crème fraiche eller gräddfil
2 dl färska basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)

Serveringsförslag

citronklyftor
sallad
potatis
Stek spenaten och vitlöken i oljan ca 5 minuter tills all vätska kokat bort. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°C.
Skär laxen i 3 bitar och krydda med salt runtom. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Lägg laxbitarna i mitten i en rad, lite omlott, bred på peston och täck med spenaten.
Skär ca ½ cm breda remsor i smördegen som sticker ut och vik över laxen i ett fint mönster. Nyp ihop kanterna och vik in. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen 25–35 minuter tills den är gyllene och innertemperaturen är 54–56 °C.
Sås: Mixa crème fraiche med basilika och smaka av med salt och peppar.
Den var SÅ god.
Smaklig spis!!!
Bild från buffe:
Kram Karin