Förnekelsen fick betala sig till slut…

Just idag för 13 år sedan var min kropp en liten fågelunge, som fortfarande kämpade för att stå upprätt och kunna fortsätta i det tempo jag då såg som normalt.

Idag för 12 år sedan satt jag i bilen på väg till mitt första besök på Stressmedicin i Göteborg.

 

Har jag verkligen blivit omprogrammerad som jag bad en stilla bön om för 13 år sedan, ja med facit i hand har jag faktiskt det i vissa delar av livet. Jag definierar inte längre att vara lycklig med att  vara på jobbet. Och mitt jobb ser helt annorlunda ut idag mot vad det gjorde för 13 år sedan.

Idag är jag lycklig över mitt jobb, men jag behöver inte jobba för att känna lycka. Jag identifierar mig inte längre med mitt yrke som att det vore min enda väg till lycka, och jag söker den inte heller utifrån idag. Jag har efter många många års jobbande med mig själv insett att lyckan bor inombords och det är inte en annan människa eller ett jobb som ska göra mig lycklig. Jag behöver jobba stenhårt för att sluta söka det utifrån. Där kommer yogan och meditationen in i bilden, den fostrar och lär mig nya saker varje dag. Den tvingar mig till stillhet och eftertänksamhet. Den ger mig verktyg tillsammans med min utbildning hos Humanova att se på mig själv som den jag vill vara , inte den jag förväntas vara. Mest av mig själv, men även hur jag förväntas agera ifrån min omgivning.

 

Ibland gåt jag fel såklart, ibland blir längtan så stark efter bekräftelse utifrån och gamla invanda mönster gör sig påminda, där jag inte ser eller hör hur jag springer i det där ekorrhjulet för att tro att lyckan kommer utifrån. Men med kloka människor  runt mig, mina vänner,  min man och min coach så puttas jag kärleksfullt in på rätt spår igen.

 

Vi älskar dig även när du inte presterar, ger hela dig eller förminskar dig för att vi ska kunna känna oss bättre, du är fantastisk precis som du är.

Just det vill jag nu dela med mig av i detta blogginlägg, DU just DU är fantastisk som du är. Så sök inte bekräftelse eller lycka utifrån, den bor inom dig. Bara du öppnar dörren till det där innersta rummet. Läskigt, jag vet. Men SÅ värt det, jag lovar.

 

Jag brukar sätta mig med mina änglakort för att få en påminnelse om vart jag är på väg och en liten knuff i rätt riktning.

Vill du att jag sätter mig under morgondagen och drar ett personligt kort för just DIG? Hojta till på sociala kanaler eller med ett meddelande som PM på samma kanal så kommer ett personligt kort för just dig under torsdagen.

Min onsdag kommer tillbringas med en kär vän som bor där innerst inne, min Annika.

Bilden är fån en annan fantastisk väns kalas här på Skalkariket, min mästerfotograf Ulrica Claesson Månsson

Min slottsfru som jag brukar kalla henne, min Annika, som just nu är i en period som de flesta skulle duka under för. Så hennes historia ska jag berätta om en annan gång, med hennes tillåtelse. Där kan vi snacka om att bli prövad av livet och att under lång lång tid leva under en extrem press, men hon står ändå där och både låter sig bli buren under mina vingar och har styrkan att bära mig när jag behöver. Är inte det vacker vänskap så säg. Annika jag älskar dig till månen och tillbaka! Låt oss fira!! Livet och alla kommande framgångar i ditt liv, det är du mer än värd!!

 

Nu måste jag gå genom duschen, för snart är hon här!!

Ha en fin fin dag i solen kompisar.

 

Kram Karin