Tack Arken spa och grattis Skövde som kommer få uppleva samma.

Landar i soffan hemma på Skalkariket efter en fantastisk helg på Arken spa.

Jag har fått guida och leda, bära och vila i en fantastisk kvinnlig systerskap hela helgen. Enda katten bland hermelinerna var EN man, MIN.

Efter ett rejält obehagligt väglag och en jobbig resa ner till Göteborg i fredags välkomnade Arken oss som de brukar. Med en färdig laddad yogasal. Och vilken yogasal vi fick. Vinga salen, min absoluta favorit på hotellet.

 

Den vackra utsikten över havet är magi, även om Kjell fick ett enligt honom tufft jobb att fälla upp och ner persienner så solen inte bländade oss för hårt.

Fredagen blev vi rejält bortskämda med spa och middag innan vi landade i sköna hotellsängar och sov de nio timmar fröken behöver för att vakna laddad inför en retreat helg.

Lördagen bjöd på strålande sol och de tjugo kvinnor jag fått hålla retreat för i helgen landade in på sina mattor för en yogaklass jag kallar Från puppa till fjäril. Det är temat på retreaten. Ordet retreat betyder reträtt, och det är just det vi ägnar oss åt hela helgen. Dra oss tillbaka hem, hem till oss själva. Återkalla kraften hem till oss själva och med full kraft kunna fälla ut våra färgglada vingar och flyga ut i världen.

De vackra omgivningarna gör också att vi blir påfyllda, den vackra brunnen i hotellets entre är en av mina favoriter.

Där rinner vattnet ner i brunnen för att sedan pumpas upp igen och åter flöda ur kranen, ett ständigt flöde. En påminnelse om att vi är i ett ständigt flöde och behöver vatten för att kunna blomma, ytterligare ett tema som återkom under helgen på workshop och yogaklasser.

Att vattna de blommor vi vill ha kvar i vår egen inre rabatt, se dem, prata med dem, vårda dem. Men också kärleksfullt stå upp för oss själva och rensa i din rabatt om du behöver. Vårens energi, träelementet var med oss under lördagens yinyoga. Som står för att så, vattna och kunna skörda när sommaren kommer. Det står för handlingskraft och att få saker gjorda. En igångsättande energi.

Kvällen avslutades med ytterligare ett spa besök ihop med våra deltagare och en magnifik trerätters middag samt ett glas vin. Som alltid på mina retreat, vi jobbar stenhårt på dagen med det som finns på insidan, och låter oss njuta av lite god mat och ett glas bubbel på kvällen som  ytterligare en dimension. Det är sådan jag är, och att försöka låtsas vara nåt annat och servera en buljongsoppa samt grönt te en lördagskväll bara för att det är kutym skulle ju bara bli hitte på. Får så lever ju inte jag mitt liv. Yoga är att vara sann tycker jag. Inifrån och ut. Och detta är just min sanning. Andra som gör på något annat sätt är helt fria att följa sin sanning. Vi är ju helt enkelt olika.

De tre aporna får representera det lite, att våga stå i din sanning. Inte se inte höra eller inte säga någonting står ju enligt traditionen för att inte aktivt bidra till förtal eller osanning. De står så fint i hotellets entre och påminner oss om det.

Håll dig till din sanning, det kan vara en resa dit. Till hjärtats oändliga oändlighet där din innresta längtan bor. Men när du funnit den, wow!! You go girl.

 

Retreaten, reträtten avslutades idag på lunch med att vi alla inklusive yogafröken gav oss själva ett löfte. Och det hade hänt grejer vill jag lova. Nu ser jag med spänning och tillförsikt fram emot att följa de här vackra själarna på sin resa.

Så reträtten blev exakt det jag önskat, det jag hoppats på och nu ska jag vila mig lite för att ladda om för en ny vecka.

 

Redan imorgon kan du vara med på yinyoga på Skalkariket eller på zoom hemifrån dig kl 19,15.

Och i veckan kommer två nya reträtter upp på hemsidan.

 

Och just det, GRATTIS Skövde, som kommer få ett Arken på Billingehus. Vilken lycka för oss. Bättre kan det inte bli.

 

Ha en fin söndagskväll.

 

Kram Karin